Sredstva za izboljšanje mokre jakosti papirja

Sredstva za izboljšanje mokre jakosti papirja

Uporabljajo se pri izdelavi različnih vrst papirjev v nevtralnem in rahlo kislem pH območju. Mokra jakost papirja se izboljša.

POLIAMIDAMIN-EPIKLORHIDRINSKE SMOLE

Uporabljajo se pri izdelavi različnih vrst papirjev v nevtralnem in rahlo kislem pH območju. Poleg izboljšanja mokre jakosti papirja izboljšajo tudi retencijo polnil, zlasti TiO2 in oprijemanje papirja na valje v proizvodnji tissue papirjev. Navedene skupine izdelkov in izdelki znotraj skupine se razlikujejo v koncentraciji, učinkovitosti ter vsebnosti AOX in kloriranih stranskih produktov .

MELAPRET PAE/A skupina Izdelkov

Smole z nižjo AOX vrednostjo od standardnih izdelkov.

MELAPRET PAE/A-1 skupina Izdelkov

Smole z nizko vsebnostjo 1,3-diklor-2-propanola (DCP). Glede na učinkovitost so primerne za uporabo pri izdelavi papirjev, kjer je zahtevana visoka mokra jakost (dekor papirji, etiketni papir,…).

MELAPRET PAE/AX in PAE/AXM skupina Izdelkov

Smole z nizko AOX vrednostjo in dobro učinkovitostjo.

MELAPRET PAE/AM-3G skupina Izdelkov

Smole  tretje generacije z nizko vsebnostjo AOX in kloriranih komponent (DCP in MCPD).

MODIFICIRANE MELAMINSKE IN SEČNINSKE SMOLE

Uporabljajo se za povečanje mokre jakosti različnih vrst papirjev in kartonov iz beljene ali nebeljene celuloze v kislem pH območju.

MELAPRET NF 70/M

Koncentrirana metilirana melaminsko-formaldehidna smola z nizko vsebnostjo prostega formaldehida, ki se uporablja v obliki kislega koloida in pripravi pred uporabo.

MELAPRET PTS 70

Koncentrirana metilirana melaminsko-formaldehidna smola. Uporablja se v obliki kislega koloida, ki se pripravi pred uporabo. Primerna za izdelavo alkalno odpornih papirjev, filter papirjev in laminatnih papirjev.

MELAPRET PTS 10

Kationska melaminsko-formaldehidna smola. Primerna za izdelavo alkalno odpornih papirjev, filter papirjev in laminatnih papirjev.

MELAPRET KMS 30/N

Modificirana melaminsko-formaldehidna smola. Uporablja se kot mokromočna smola in v procesih mikroenkapsulacije.

UREPRET PB

Modificirana sečninsko-formaldehidna smola. Primerna je za izdelavo različnih vrst papirjev iz beljene celuloze.

melapret